Waarom duurzame kleding ook voor jou belangrijk is

Duurzaamheid is belangrijker dan ooit en ook in de kledingindustrie wordt er steeds meer aandacht aan besteed. Merken zoals Mana Loa proberen hier steeds meer rekening mee te houden. Maar waarom zou jij eigenlijk moeten kiezen voor duurzame kleding? In deze blogpost leggen we de voordelen hiervan uit en geven we tips hoe jij gemakkelijk duurzamer kan shoppen.

Milieu

De mode-industrie staat bekend om haar negatieve impact op het milieu. Van de toxische stoffen die vrijkomen bij het productieproces tot de enorme hoeveelheden afval die jaarlijks geproduceerd worden: kleding heeft een grote voetafdruk op onze planeet. Bij duurzame kleding wordt er echter gebruik gemaakt van milieu- en mensvriendelijke materialen en productieprocessen, waardoor de impact op het milieu aanzienlijk kleiner is.

Mensenrechten

Veel kleding wordt geproduceerd in lage lonen landen; hier krijgen arbeiders vaak een hongerloon en moeten ze onder niet al te beste omstandigheden werken. Kies je voor duurzame kleding dan weet je zeker dat je bijdraagt aan een eerlijke behandeling van de mensen die de kleding maken. Veel duurzame kledingmerken kiezen voor productie onder goede omstandigheden en betalen hun werknemers een eerlijk loon.

Kwaliteit

Het is misschien een open deur, maar duurzame kleding gaat langer mee. Doordat er hoogwaardige en duurzame materialen worden gebruikt, kunnen zulke kledingstukken jarenlang mee gaan. Dit zal je uiteindelijk vaak ook meer geld besparen dan wanneer je ieder jaar veel kleding moet kopen.

Trendy

Duurzame kleding wordt vaak geassocieerd met saaie en oubollige kleding. Maar dit is zeker niet het geval. Veel duurzame merken hebben prachtige, trendy kleding die vaak tijdloos en modieus is. Je hoeft dus helemaal niet in te leveren op stijl als je kiest voor duurzamere kleding.

Het gevoel

Last but not least, kiezen voor duurzame kleding voelt goed. Je weet dat je bijdraagt aan een betere wereld en dat is een fijn gevoel. Elke aankoop wordt een stuk bewuster en dat zorgt voor extra voldoening.

Kiezen voor duurzame kleding is niet alleen beter voor het milieu en de mensen die de kleding maken, maar ook voor je eigen portemonnee én je gevoel. Bovendien is het aanbod van duurzame kleding steeds groter en is het tegenwoordig helemaal niet meer moeilijk om stijlvolle, duurzame kleding te vinden. Dus waar wacht je nog op? Ga op zoek naar duurzame kledingmerken en draag bij aan een betere wereld!

Bron: https://manaloa.be/